Terrorrettssak på New Zealand flyttes på grunn av ramadan

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyesterett på New Zealand har endret datoene for rettssaken mot mannen som er siktet for moské-massakren i Christchurch, siden de sammenfaller med ramadan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rettssaken mot australske Brenton Tarrant (28) skulle ha begynt 4. mai 2020, en dato som vil falt sammen med den muslimske fastemåneden ramadan.

I en uttalelse fra landets høyesterett heter det at påtalemyndigheten er bekymret for at dette vil kunne utgjøre et problem.

– Flere av vitnene som er innkalt til retten, er muslimske troende, heter det.

Ifølge uttalelsen er en ny startdato for rettssaken satt til 2. juni. Retten skal etter planen holde et kort rettsmøte den 3. oktober. Den forventes da å fatte en avgjørelse om å flytte rettssaken vekk fra Christchurch etter forespørsel fra forsvareren.

51 mennesker ble drept og 49 såret i terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch på New Zealand 15. mars. Tarrant ble pågrepet i en bil av to politibetjenter, 21 minutter etter at første melding om angrepet kom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tarrant er siktet for deltakelse i en terrorhandling. Han er også siktet for 51 drap og 40 drapsforsøk.

Tarrant beskrives som høyreekstremist. På en Twitter-konto i hans navn var det publisert et såkalt manifest med støtte til terrordømte Anders Behring Breivik. Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus (21), som 10. august avfyrte skudd i moskeen Al-Noor Islamic Centre i Bærum, har omtalt Tarrant som et forbilde.