Trump markerte 11. september-angrepene

President Donald Trump og hans kone Melania under minneseremonien utenfor Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
President Donald Trump og hans kone Melania under minneseremonien utenfor Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump hedret ofrene for 11. september-angrepene, som rammet USA for 18 år siden og ble foranledningen til invasjonen av Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen med sin kone Melania deltok Trump i en markering utenfor Det hvite hus i Washington onsdag. Det amerikanske flagget hang på halv stang mens de frammøtte mintes ofrene for 11. september-angrepene i stillhet.

Trump skulle deretter delta i en markering i forsvarsdepartementet Pentagon, ifølge nyhetsbyrået AP. I New York skulle pårørende til ofrene for terroraksjonen delta i en minneseremoni.

18 år er gått siden terroren som kostet nesten 3.000 mennesker livet. Kaprede passasjerfly ble kjørt inn i World Trade Center og Pentagon. Et fjerde kapret fly styrtet i et jorde i Pennsylvania.

Terroraksjonen ble utført av den ytterliggående islamistgruppa al-Qaida, som den gang hadde treningsleirer i Afghanistan.

USA svarte med å invadere Afghanistan noen måneder senere. Islamistbevegelsen Taliban, som hadde makten i landet, ble avsatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taliban ble omdannet til en opprørsbevegelse, og krigen i Afghanistan har fortsatt helt fram til i dag. Trump har gått i forhandlinger med Taliban i et forsøk på å få slutt på konflikten.

I helgen opplyste Trump at han hadde avlyst et forhandlingsmøte på presidentens landsted Camp David hvor Taliban skulle ha deltatt.

Flere amerikanske politikere reagerte sterkt på Trumps Taliban-invitasjon siden Camp David var ett av stedene hvor USAs regjering satt i krisemøter etter terroraksjonen i 2001.