Saudi-Arabia fordømmer Netanyahus valgløfter

Israels statsminister Benjamin Netanyahu under pressekonferansen i Tel Aviv tirsdag der han la fram planene om å annektere de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu under pressekonferansen i Tel Aviv tirsdag der han la fram planene om å annektere de israelske bosetningene på den okkuperte Vestbredden. Foto: Oded Balilty / AP / NTB scanpix) Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Saudi-Arabia omtaler lovnadene fra Israels statsminister Benjamin Netanyahu om annektere Jordandalen som en «farlig opptrapping» mot det palestinske folk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reaksjonene er svært sterke etter at Benjamin Netanyahu lovet å annektere Jordandalen på Vestbredden, hvis han får fortsette som Israels statsminister.

Natt til onsdag kom også Saudi-Arabia med en uttalelse der landet i sterke ordelag fordømmer valgløftet.

– Kongedømmet bekrefter at denne erklæringen er en veldig farlig opptrapping mot det palestinske folket og representerer et åpenbart brudd på FN-pakten og prinsippene i folkeretten, skriver det statlige saudiarabiske nyhetsbyrået Saudi Press Agency.

Saudi-Arabia tar nå initiativ til et krisemøte med utenriksministrene i de 57 medlemslandene i Den islamske samarbeidsorganisasjonen (OIC).

Det holdes nyvalg i Israel førstkommende tirsdag etter at Netanyahu mislyktes med å danne ny regjering etter valget i april.