Satellittbilder viser økende luftforurensing i Brasil

En brasiliansk soldat jobber med brannslukking i et område i Nova Fronteira-regionen i Novo Progresso i Brasil i forrige uke. Satellittdata viser økende luftforurensing i landet.
En brasiliansk soldat jobber med brannslukking i et område i Nova Fronteira-regionen i Novo Progresso i Brasil i forrige uke. Satellittdata viser økende luftforurensing i landet. Foto: Leo Correa / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Satellittbilder fra ESA viser økende luftforurensing i den brasilianske delen av Amazonas i august. Området har vært herjet av store skogbranner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dataene innhentet fra den europeiske romorganisasjonen ESAs satellitter viser økende innhold av kullos og annen forurensing i atmosfæren sammenlignet med måneden før, da det var færre branner i området.

ESA påpeker at brannene frigjør karbon som var lagret i skogene og slipper den ut i atmosfæren i form av klimagassen CO2. Det kan i sin tur bidra til den globale oppvarmingen.

Brannene fortsetter i Amazonas, til tross for at Brasils president Jair Bolsonaro har innført et 60 dagers forbud mot å brenne ned skog for å rydde mark for jordbruk.

Data fra Brasils nasjonale romforskningsinstitutt viser at tallet på branner i landet har passert 100.000 så langt i år. Det er 45 prosent flere enn i samme periode i 2018.