Nord-Korea vil ha nye samtaler med USA

Pappfigurer av Nord-Koreas leder Kim Jong-un (t.v.), USAs president Donald Trump og Sør-Koreas president Moon Jae-in i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Pappfigurer av Nord-Koreas leder Kim Jong-un (t.v.), USAs president Donald Trump og Sør-Koreas president Moon Jae-in i Seoul. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Korea er klar for nye samtaler med USA om sitt atomvåpenprogram, sier landets viseutenriksminister Choe Son-hui.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi er villige til å sette oss ned med USA for å ha en grundig diskusjon om spørsmålene som vi har tatt opp så langt, på et sted og et tidspunkt som blir avtalt i slutten av september, sier Choe ifølge det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Hun sier også at Nord-Korea forventer seg nye forslag fra USA, og at regjeringen i Pyongyang må være fornøyd med disse før samtalene begynner.

USAs president Donald Trump har kalt uttalelsen for «interessant». – Vi får se hva som skjer, sier han.

Trump har møtt Nord-Koreas leder Kim Jong-un tre ganger tidligere for å forhandle om en kjernefysisk nedrustning i Nord-Korea. Prosessen stanset imidlertid helt opp etter at et toppmøte mellom Trump og Kim brøt sammen uten resultat i februar.

De to besluttet at landene skulle gjenoppta dialogen under et improvisert møte i den demilitariserte sonen mellom Nord- og Sør-Korea i juni, men disse samtalene har ennå ikke begynt.