Opposisjonslederen Joshua Wong arrestert i Hongkong

Aktivisten Joshua Wong fra Hongkong ble søndag pågrepet på flyplassen, da han var på vei til Tyskland.  Bildet er tatt da han nylig besøkte politiske ledere i Taiwan. Foto: AP / Chiang Ying-ying / NTB scanpix
Aktivisten Joshua Wong fra Hongkong ble søndag pågrepet på flyplassen, da han var på vei til Tyskland. Bildet er tatt da han nylig besøkte politiske ledere i Taiwan. Foto: AP / Chiang Ying-ying / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En av opposisjonsbevegelsens ledere i Hongkong, Joshua Wong, ble arrestert søndag, kort før han skulle reise til Tyskland.

Wongs advokat melder at han ble pågrepet på flyplassen og anklaget for å ha brutt kausjonsbetingelsene etter at han i forrige måned ble løslatt fra fengsel.

Den tyske avisa Bild skriver at Wong var på vei til Berlin, der han var invitert til å delta på et arrangement som avisa planlegger mandag.

22-åringen sier selv at pågripelsen må ha vært en feiltakelse, siden reisen til Tyskland og USA var godkjent av retten. Han regner med å bli løslatt igjen etter et rettsmøte mandag.

Wong ble i slutten av august arrestert og sluppet fri mot kausjon noen timer senere. Han og en annen aktivist, Agnes Chow, ble anklaget for å ha oppmuntret til og deltatt i ulovlige møter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært