Opposisjonslederen Joshua Wong arrestert i Hongkong

Aktivisten Joshua Wong fra Hongkong ble søndag pågrepet på flyplassen, da han var på vei til Tyskland.  Bildet er tatt da han nylig besøkte politiske ledere i Taiwan. Foto: AP / Chiang Ying-ying / NTB scanpix
Aktivisten Joshua Wong fra Hongkong ble søndag pågrepet på flyplassen, da han var på vei til Tyskland. Bildet er tatt da han nylig besøkte politiske ledere i Taiwan. Foto: AP / Chiang Ying-ying / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av opposisjonsbevegelsens ledere i Hongkong, Joshua Wong, ble arrestert søndag, kort før han skulle reise til Tyskland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wongs advokat melder at han ble pågrepet på flyplassen og anklaget for å ha brutt kausjonsbetingelsene etter at han i forrige måned ble løslatt fra fengsel.

Den tyske avisa Bild skriver at Wong var på vei til Berlin, der han var invitert til å delta på et arrangement som avisa planlegger mandag.

22-åringen sier selv at pågripelsen må ha vært en feiltakelse, siden reisen til Tyskland og USA var godkjent av retten. Han regner med å bli løslatt igjen etter et rettsmøte mandag.

Wong ble i slutten av august arrestert og sluppet fri mot kausjon noen timer senere. Han og en annen aktivist, Agnes Chow, ble anklaget for å ha oppmuntret til og deltatt i ulovlige møter.