Ny Labour-avhopper går til Liberaldemokratene

Brexitmotstandere blir sikkert fornøyd med at nok en brexitskeptiker har sluttet seg til Liberaldemokratenes rekker for vise sterk avstand til beslutningen om å forlate EU. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB scanpix
Brexitmotstandere blir sikkert fornøyd med at nok en brexitskeptiker har sluttet seg til Liberaldemokratenes rekker for vise sterk avstand til beslutningen om å forlate EU. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere Labour-topp Angela Smith har gått over til partiet Liberal Democrats, melder BBC. Hun sier partiet er best rustet til å stoppe brexit.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge BBC er Angela Smith den tredje folkevalgte i Storbritannia på én uke som slutter seg til Liberaldemokratene.

Smith er en av sju parlamentarikere som i februar trakk seg fra Labour på grunn av det britiske arbeiderpartiets tilnærming til saker som antisemittisme og brexit.

– Vi står overfor en nasjonal krise, og folk fortjener bedre enn valget mellom de to gamle partiene, sier Smith om regjeringspartiet De konservative, og sitt tidligere parti Labour.

Kampsaker

Smith sier hun har til hensikt å kjempe mot brexit og «jobbe for den konstitusjonelle reformen som må til for å fikse vår ødelagte politikk».

– Vi trenger en mer inkluderende, tolerant politikk for landet vårt som verdsetter mangfold, sier Smith.

– Liberaldemokratene er det sterkeste partiet når det gjelder å stanse brexit og bygge et samfunn som gir alle muligheter, takler klimakrisen og investerer i de offentlig tjenestene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for Liberaldemokratene Jo Swinson sier Smith tok en modig avgjørelse da hun forlot Labour tidligere i år.

– Vi ønsker velkommen Angelas innsatsvilje for å stoppe brexit, og hennes ønske om å bygge et mer rettferdig, mer liberalt samfunn, sier Swinson.

Dramatisk bytte

Smith følger i fotsporene til Luciana Berger og Philip Lee.

Berger er tidligere kollega av Smith fra Labour, mens Lee i utgangspunktet var konservativ politiker.

Han vil nok bli godt husket for sin dramatiske kryssing av gulvet i Parlamentet 3. september, som førte til at statsminister Boris Johnson mistet flertallet i den folkevalgte forsamlingen.

– Etter lang overveielse har jeg kommet fram til at det ikke lenger er mulig å tjene mine velgeres og landets interesser som konservativ parlamentariker, skrev Lee på Twitter og la ved sitt oppsigelsesbrev til statsministeren.

Lee har sittet i Underhuset siden 2010 og hadde vært torymedlem i 27 år, før han ble liberaldemokrat.