70 væpnede personer pågrepet sør i Mexico

Arkivfoto fra mai, der et væpnet medlem av en gruppering i Filo de Caballos i delstaten Guerrero i Mexico patruljerer for selvforsvar. En rekke grupperinger i området påberoper seg å være der for å forsvare lokalbefolkningen. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix
Arkivfoto fra mai, der et væpnet medlem av en gruppering i Filo de Caballos i delstaten Guerrero i Mexico patruljerer for selvforsvar. En rekke grupperinger i området påberoper seg å være der for å forsvare lokalbefolkningen. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Departementet for offentlig sikkerhet i Mexico opplyser at 70 personer med «tilknytning til kriminell gruppe» er arrestert i delstaten Guerrero lørdag.

Ifølge myndighetene var det en blanding av lokalt og føderalt politi, soldater, militære spesialstyrker og nasjonalgarde som ble sendt ut for å stoppe en kolonne med biler på vei fra lokalsamfunnet La Union. Bilene skulle angivelig møte en annen væpnet gruppe og konfrontere dem om kontroll over territorium, nær havna Lázaro Cárdenas ved Stillehavskysten.

Alle de 70 væpnede personene i kolonnen ble imidlertid pågrepet.

Væpnede grupper kjemper om kontrollen over narkotikatrafikken, ruter og utpressing i Mexico, der noen lokalsamfunn har tatt til våpen selv, og hevder de gjør dette for å forsvare seg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært