Haftar avviser FN-appell om forhandlinger

Den libyske opprørslederen Khalifa Haftar avviser FNs appell om å returnere til forhandlingsbordet. En militær løsning er det beste, mener han.

Haftar har hatt kontrollen over det østlige Libya siden landet endte i kaos etter at Muammar Gaddafi ble drept under NATOs offensiv i 2011. I april i år innledet han og hans såkalte Libyske nasjonale hær (LNA) en offensiv for å erobre også hovedstaden Tripoli, der den internasjonalt anerkjente regjeringen holder til.

– Kampen er i sin siste fase, sa LNA-talsmann general Ahmed al-Mesmari på en pressekonferanse i De forente arabiske emirater lørdag.

– Når våpnene taler, tier diplomatiet. Tiden for å gjenoppta dialog er over. Den militære løsningen er den beste løsningen for å innføre sikkerhet og rettsorden, sa han videre.

Nesten fem måneder etter at Haftar innledet sin offensiv, har offensiven stanset opp i utkanten av Tripoli, der den er møtt av regjeringsstyrkene som ledes av Fayed al-Sarraj.

Sarraj støttes av Tyrkia og Qatar, mens Haftar har varierende grad av støtte fra Egypt, Emiratene, USA, Russland og Frankrike.

FNs spesialutsending til Libya, Ghassan Salame, advarte onsdag mot at konflikten kan eskalere om utenforstående fortsetter å gi sin støtte til de krigende partene.

– Ideen om at krig bør gis en sjanse, og at en militær løsning i det hele tatt er mulig, er rett og slett hjernespinn, sa han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært