Republikanerne dropper primærvalg i flere delstater

Republikanerne avlyser sine primærvalg i flere delstater for å hindre at det oppstår en opposisjon mot president Donald Trump i partiet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Republikanerne avlyser sine primærvalg i flere delstater for å hindre at det oppstår en opposisjon mot president Donald Trump i partiet. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Republikanerne i i South Carolina og Kansas besluttet lørdag å droppe primærvalget neste år for å hindre motstandere av Donald Trump i å utfordre ham.

En talsmann for det republikanske partiet i South Carolina bekrefter at de ikke skal holde primærvalg. Partilaget i Nevada møttes også lørdag for å drøfte om de skal gjøre det samme.

Det er ikke uvanlig at partiet som har presidenten, dropper primærvalg når presidenten skal gjenvelges.

Hittil har to republikanere meldt seg på i kampen mot Trump, tidligere Massachusetts-guvernør Bill Weld og Joe Walsh, som er tidligere kongressmedlem, og andre kan komme til.

Men de levnes uansett ikke store sjanser mot Trump. Det er svært sjelden at utfordrere til en sittende president lykkes, og Trumps støtte hos kjernevelgerne er solid.

Likevel ønsker partiet å unngå strid på partilandsmøtet neste høst som kunne signalisere splid og svakhet, slik det var da George Bush senior og Jimmy Carter søkte gjenvalg. Begge tapte.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært