Fluesvermer gjør Karachi til et «monsunhelvete»

Video: Fluesvermer har inntatt Pakistans hovedstad etter flere uker med monsunregn.

Fluesvermer har inntatt Pakistans kommersielle hovedstad Karachi etter måneder med nedbør. Ifølge innbyggerne har det aldri vært verre.

I flere uker har monsunregnet pågått i havnebyen med 20 millioner innbyggere, der alle avløps- og dreneringssystemer for lengst er ute av funksjon. Nabolag i byen er nå fulle av uavhentet søppel som flyter rundt i oversvømte gater med rå kloakk. Nå kommer fluesvermene.

– Jeg har aldri vært borti en så voldsom tilstedeværelse av fluer i hele mitt liv, kommenterer en innbygger, Abdul Aziz overfor AFP.

Han beskriver tykke flueskyer som henger over markedet og legger seg på varene.

– Det er frastøtende. De dekker frukten så til de grader at du ikke kan se noe annet enn fluer, sier han.

På markedet i byen Surjani bekrefter kjøtthandleren Zahid Ali at en rekke mennesker er blitt syke etter at fluesvermene kom og at kundene snur når de ser flueskyene over markedet.

Kombinasjonen av vannmassene under monsuntiden, all søpla og kloakken skaper en enorm grobunn for fluer og mygg. Antall barn som legges inn for sykdommer som smitter via fluer, som diaré og dysenteri, er mangedoblet i år. Mer enn ti ganger flere barn enn i fjor er innlagt hittil, sammenlignet med i fjor.

Tidligere i uka ble Karachi rangert som en av verdens verste av 140 byer å leve i på oversikten til The Economist, sammen med Tripoli i Libya og Caracas i Venezuela.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært