Leder for Moskvas valgkommisjon angrepet

Lederen for valgkommisjonen i Moskva, Ella Pamfilova, ble angrepet i sitt hjem natt til fredag.
Lederen for valgkommisjonen i Moskva, Ella Pamfilova, ble angrepet i sitt hjem natt til fredag. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Bare to dager før det omstridte valget til nytt bystyre i Moskva søndag, ble lederen for valgkommisjonen angrepet i sin bolig.

Det er uklart hva som er motivet for angrepet på 65 år gamle Ella Pamfilova, men at valgkommisjonen har avvist en rekke opposisjonskandidater på grunn av ikke-godkjente underskrifter, har vakt harme blant Moskvas velgere.

Pamfilova ble angrepet av en maskert mann som tok seg inn i leiligheten hennes gjennom et vindu natt til fredag. Han angrep henne gjentatte ganger med et elektrosjokkvåpen før han flyktet fra åstedet.

Store protester har preget innspurten til valget i Moskva. Men myndighetene har vendt det døve øret til kravet om at uavhengige kandidater får stille, og de har slått hardt ned på de fleste av demonstrasjonene, der titusener av mennesker har deltatt.

Politiet beskriver overfallet i en landsby utenfor Moskva som et væpnet overfall og har innledet gransking og jakt på gjerningsmannen.

Pamfilova selv virket uskadd da hun deltok på en pressekonferanse i Moskva fredag. Hun sa til journalistene at hun har det bra.

Statlige medier begynte straks å spekulere på om angrepet var et forsøk fra opposisjonens side på å skape problemer for avviklingen av valget, mens opposisjonslederen Aleksej Navalnyj kalte angrepet falskt oppspinn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært