Amerikanske delstater starter Facebook-gransking

New Yorks riksadvokat Letitia James varsler på vegne av kolleger i flere delstater gransking av Facebook. Foto: AP / NTB scanpix
New Yorks riksadvokat Letitia James varsler på vegne av kolleger i flere delstater gransking av Facebook. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Riksadvokater fra sju amerikanske delstater starter felles etterforskning for å finne ut om Facebook har hindret konkurranse og satt brukernes data i fare.

– Selv den største sosiale medieplattformen i verden må følge loven og respektere forbrukerne, sier delstaten New Yorks riksadvokat Letitia James.

James skriver i en uttalelse, på vegne av kolleger fra delstatene Colorado, Florida, Iowa, Nebraska, North Carolina, Ohio og Tennessee, samt District of Columbia, at granskingen skal slå fast om Facebook «har hindret konkurranse og satt brukerne i fare».

– Vi skal bruke hvert eneste etterforskningsverktøy vi har til rådighet for å slå fast om Facebooks handlinger kan ha satt forbrukernes data i fare, forringet kvaliteten på forbrukernes valg, eller økt prisene på reklame, skriver hun.

Facebook har ingen umiddelbar kommentar til saken.

Justisdepartementet i Washington kunngjorde i juli at det skulle åpne etterforskning mot store teknologiselskaper, men navnga ingen av dem. I kunngjøringen het det at hensikten var å finne ut om nettplattformene har drevet en praksis som reduserer konkurranse dem imellom, hindret utvikling eller på annet vis påført forbrukerne skade.

I en separat sak har justiskomiteen i Representantenes hus startet gransking av Facebook, Amazon og Apple.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært