Kjendisadvokat skutt i Stockholm

Politisperringer på gaten Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm etter skytingen fredag.
Politisperringer på gaten Norr Mälarstrand på Kungsholmen i Stockholm etter skytingen fredag. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Den kjente svenske advokaten Henrik Olsson Lilja, som nylig forsvarte rapstjernen ASAP Rocky, ble skutt og såret utenfor sin egen bolig i Stockholm fredag.

Politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk og har pågrepet en kvinne i forbindelse med skytingen. Hun er ikke mistenkt for å ha avfyrt skuddene. En mann ble sett løpende fra stedet.

51 år gamle Olsson Lilja ble skutt da han var på vei ut av sin egen leilighet på Kungsholmen i sentrum av Stockholm i 9-tiden fredag morgen.

Ifølge Aftonbladet ble han truffet i hodet, brystet og magen, men var ved bevissthet da politiet ankom. Tilstanden var fredag kveld ikke kjent.

– Han er i live, men jeg vet ikke mer. Vi kjenner heller ikke bakgrunnen for denne handlingen, sier Mia Edwall Insulander i den svenske advokatforeningen til AFP.

Ifølge Aftonbladets opplysninger ble en mann sett løpende fra stedet til fots. Før han ble lagt på operasjonsbordet, skal Olsson Lilja overfor politiet ha antydet at det kan ha vært snakk om en leiemorder.

Advokaten skal også ha antydet at en person i hans nærhet, som i perioder har vært ilagt kontaktforbud, kan stå bak.

Kvinnen som er pågrepet i saken er ifølge Expressen jurist og tidligere straffedømt. Hun ble ifølge avisen pågrepet på åstedet, men det er uklart om hun befant seg inne i Olsson Liljas leilighet.

Henrik Olsson Lilja var en tid forsvarer for den amerikanske rapstjernen ASAP Rocky, som i forrige måned ble dømt til betinget fengsel etter vold mot en 19-åring i Stockholm.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært