Trump-utsending i nye Taliban-samtaler

Minst ti sivile afghanere, samt en amerikansk soldat og en rumensk NATO-soldat, ble drept i et bilbombeangrep i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
Minst ti sivile afghanere, samt en amerikansk soldat og en rumensk NATO-soldat, ble drept i et bilbombeangrep i Afghanistans hovedstad Kabul torsdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs forhandlingsleder Zalmay Khalilzad har vendt tilbake til Qatar for nye samtaler med afghanske Taliban om å få en slutt på amerikanernes lengste krig.

Khalilzad erklærte tidligere i uka at USA og den afghanske opprørsbevegelsen «i prinsippet» er enige om en avtale. Teksten trengte angivelig bare president Donald Trumps godkjennelse før en endelig avtale kunne tre i kraft.

Kabul-regjeringen, som Taliban nekter å forhandle med, har uttrykt bekymring over avtaleutkastet og bedt om klargjøringer.

Taliban har fortsatt kampene og angrepene under forhandlingene med USA. Torsdag ble minst ti sivile afghanere, samt en amerikansk soldat og en rumensk NATO-soldat, drept i et bilbombeangrep i Afghanistans hovedstad Kabul.

– Ambassadør Khalilzad har vendt tilbake til Doha for å fortsette samtalene, sier en ikke navngitt talsperson i USAs utenriksdepartement torsdag kveld.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært