Ukraina løslater MH17-siktet fra varetekt

En ukrainsk domstol har løslatt en mann som har vært fengslet, siktet for medvirkning i nedskytingen av passasjerflyet MH17 i 2014, da 298 mennesker ble drept.

Ukrainsk politi pågrep Vladimir Tsemakh i juni, mistenkt for å ha kjempet for russiskvennlige separatister i Øst-Ukraina. Påtalemyndigheten mener han kan kobles til nedskytingen av Malaysia Airlines-flygingen MH17 over Øst-Ukraina. Flesteparten av de 298 om bord var nederlendere.

Dommeren som løslot Tsemakh torsdag advarte ham om å ikke forsøke å flykte, og ba ham om å være tilgjengelig for avhør.

Tsemakh er ukrainsk statsborger. Onsdag ba 40 medlemmer i EU-parlamentet Ukraina om å sikre at Tsemakh vil være tilgjengelig for avhør i regi av den nederlandsk-ledede etterforskningen av nedskytingen.

Samtidig melder russiske og ukrainske medier at Moskva skal ha krevd at Tsemakh utleveres til Russland som del av en fangeutvekslingsavtale som skal stå på trappene mellom de to landene.

Russlands krav om utlevering er en «underlig forespørsel», mener nederlandske Kati Piri i EU-parlamentet. Piri mener russiske myndigheter kan ha til hensikt å hindre at Tsemakh blir stilt for retten.

Nederlandske etterforskere mener passasjerflyet ble skutt ned med en rakett som ble sendt inn i Øst-Ukraina fra Russland.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært