Knutby-pastoren Helge Fossmo kan være fri om to år

For 14 år siden fikk Helge Fossmo en livstidsdom for medvirkning til drap på sin kone i svenske Knutby. Denne uken fikk han avslag på en søknad om at straffen skal ha en tidsbegrensning.
For 14 år siden fikk Helge Fossmo en livstidsdom for medvirkning til drap på sin kone i svenske Knutby. Denne uken fikk han avslag på en søknad om at straffen skal ha en tidsbegrensning. Foto: NTB scanpix

Helge Fossmo, pastoren som i 2004 ble dømt til livstid i fengsel for å ha bestilt drap på kona, kan bli sluppet ut av fengsel om to år, melder Aftonbladet.

Svensk påtalemyndighet har gått med på en tidsbestemt straff for Fossmo, ifølge avisa.

– Det innebærer at klienten min kan være ute om drøyt to år, sier Fossmos advokat Anton Strand.

Frikirkemenigheten i Knutby sto for 15 år siden i sentrum for en av Sveriges mest omtalte kriminalsaker.

Fossmo ble i 2004 dømt til livstidsfengsel for medvirkning til drap på sin kone Alexandra, samt for medvirkning til drapsforsøk i to tilfeller.

Påtalemyndigheten viser nå til en utredning fra Rättsmedicinalverket der det heter at det nå er «mindre trolig at han kommer til å begå kriminalitet av alvorlig art» dersom han slippes fri. Derimot finnes det fortsatt en risiko for at den tidligere pastoren kan «manipulere og bedra sine omgivelser for å tilrane seg fordeler», heter det videre.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært