Den britiske regjeringen bevilger mer penger til brexit

Demonstranter mot brexit utenfor parlamentet i London tirsdag. Regjeringen lover nå mer midler til en skilsmisse fra EU. Foto: Vudi Xhymshiti / AP / NTB scanpix
Demonstranter mot brexit utenfor parlamentet i London tirsdag. Regjeringen lover nå mer midler til en skilsmisse fra EU. Foto: Vudi Xhymshiti / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Statsminister Boris Johnsons regjering kunngjorde tirsdag at 2 milliarder pund ekstra skal brukes til brexit.

Beskjeden kom minutter etter Johnsons nederlag i debatten i Parlamentet. Opposisjonen klarte å sette Underhusets dagsorden til side og legge klare føringer for hvordan neste steg i prosessen skal foregå.

Boris Johnsons motstandere ønsker å tvinge statsministeren til å be EU om tre måneders utsettelse for brexit. Med risiko for nært forestående nyvalg, kom nyheten om at finansminister Sajid Javid sprøyter ekstra midler inn i britisk økonomi. Etter dagens valutakurs utgjør de ekstra overføringene til brexit 22 milliarder kroner.

Pengene skal gå til å takle ringvirkningene etter brexit og skal bli brukt året etter at Storbritannia forlater EU. Prosjektene inkluderer grensevakter og havneinfrastruktur, ifølge en uttalelse fra regjeringen.

Ifølge Reuters vil Javid holde en tale rundt klokka 12 onsdag lokal tid i Parlamentet, hans første store tale siden han overtok posten i juli. Han vil også love mer penger til det han omtaler som «folkets prioriteringer»: utdanning, helse og politiet.

Dette er områder der budsjettene i et tiår har vært stramme, noe som har utløst stor frustrasjonen blant velgerne i Storbritannia.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært