To reddet ut etter eksplosjon i Belgia – flere kan ligge under sammenraste hus

Årsaken til boligkollapsen er foreløpig uklar.
Årsaken til boligkollapsen er foreløpig uklar. Foto: Johanna Geron / Reuters

To personer er reddet ut og en tredje er lokalisert, men fortsatt kan det være folk under ruinene av tre bygninger som kollapset etter en eksplosjon i belgiske Antwerpen tirsdag. 

En av dem som er hentet ut, omtales som alvorlig skadd, skriver avisen HLN. Det jobbes med å frigjøre en tredje person, som er lokalisert. Ytterligere to personer kan være fanget under de sammenraste bygningene.

– Vi kommer til å fortsette å lete gjennom ruinene inntil vi er sikre på at det ikke ligger noen der, sier en polititalsmann mens nødetatene jobber på stedet.

Eksplosjon skjedde i boligområdet Wilrijk sør for sentrum av Antwerpen ved 12.30-tiden tirsdag. Ifølge lokale innbyggere foregikk det arbeid i en av de tre bygningene, men dette er ikke bekreftet av politiet, melder HLN.

Årsaken til eksplosjonen er ikke kjent, men ordfører bart De Wever skriver på Twitter at det er snakk om en gasseksplosjon.

Omkringliggende boliger ble også påført skader. Mange vinduer ble blåst ut, og dører, garasjeporter og vindusskodder ble ødelagt av lufttrykket.

– Beina mine skjelver, sier nabo Nicky, som bor to hus lenger ned i gaten. Han satt i stuen med hunden sin da det smalt.

– Vinduene ble knust, og jeg fikk alt glasset i nakken. Jeg skjønte ikke hva som skjedde, forteller han.

Han tok med seg det nødvendigste til hunden og barna og kom seg ut. Han hjalp også en nabo ut på gaten.

Utkanten av nabolaget hvor kollapsen skal ha funnet sted. Foto: Johanna Geron / Reuters
Utkanten av nabolaget hvor kollapsen skal ha funnet sted. Foto: Johanna Geron / Reuters

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært