Massedrapsmannen i Texas fikk sparken og ringte FBI før han skjøt

Video: Massedrapsmannen i Texas fikk sparken og ringte FBI før han skjøt.

Mannen som drepte sju personer og skadde 22 sivile i Texas hadde mistet jobben samme morgen. Før han skjøt, hadde han ringt FBI og politiet og snakket om det.

Spesialagent Christopher Combs kastet mandag litt mer lys over sinnstilstanden gjerningsmannen kan ha vært i da han lørdag ble stanset i trafikken og plutselig begynte å skyte mot politi og sivile.

FBI sier mandag Seth Aaron Ator (36) var i «en lang, nedadgående spiral». At han ble sagt opp fra jobben i oljeservicefirmaet Journey Oilfield Services, var en del av dette.

– Han våknet ikke opp lørdag morgen og gikk til jobben sin og så bare skjedde det, understreker Combs, og mener 36-åringen var i trøbbel allerede, og at han fikk sparken lørdag morgen var en følge av dette.

Ingen diagnose

Ator skal ha vært hissig og aggressiv da han møtte på jobb lørdag, men politiet sier ingenting om hvorfor. Combs sier det ikke er kjent om mannen hadde blitt diagnostisert med psykiske helseproblemer, men sier boforholdene sier om hva slags sinnstilstand han var i. Combs beskriver boligen som «underlig», et litt stort bølgeblikkskur i utkanten av Odessa, ved en grusvei med noen bobiler, hengere og oljepumpeutstyr rundt.

Etter å ha blitt sagt opp lørdag og gått fra jobb, ringte 36-åringen både FBI og politiets tipstelefon, der han kom med lange, usammenhengende uttalelser om grusomheter han følte hadde vært utsatt for.

Deretter satte han seg bak rattet, med våpen i bilen.

15 minutter etterpå ble Ator stoppet i en trafikkontroll, fordi han ikke hadde gitt signal da han skulle skifte fil. Så begynte han å skyte.

Den kaotiske masseskytingen endte med at politiet skjøt og drepte ham utenfor en kino i Odessa 16 kilometer unna.

Sjefen ringte politiet

Politisjef i Odessa Michael Gerke sier oljeserviceselskapet som sparket Ator lørdag, også ringte det amerikanske nødnummeret 911, men politiets assistanse skal ikke ha vært nødvendig likevel, ettersom Ator forlot stedet.

– I utgangspunktet dreier det seg om at de ikke var enige om oppsigelsen, sier Gerke.

Med lørdagens skyting er antall massedrap i USA i år oppe i 25, som er like mange som i 2018, ifølge data fra AP/USATODAY/Northeastern University. Her telles drapshendelser med fire eller flere ofre, da er ikke gjerningspersonen inkludert

Hittil i år har det vært 287 masseskytinger, der fire personer eller flere er blitt skutt, i USA. Natt til tirsdag passert antall mennesker drept av skytevåpen i 2019 10.000, viser tall fra Gun Violence Archive.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært