Antall drepte øker etter masseskyting i Texas

FBI-agent Christopher Combs sier 36-åringen handlet alene, og at FBI ikke tror han er tilknyttet noen terrororganisasjoner innenlands eller utenfor USA. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB scanpix
FBI-agent Christopher Combs sier 36-åringen handlet alene, og at FBI ikke tror han er tilknyttet noen terrororganisasjoner innenlands eller utenfor USA. Foto: Sue Ogrocki / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sju personer ble drept da en 36-åring skjøt rundt seg da politiet stanset ham i Texas lørdag. Antall massedrap i USA i år har vært like mange som i hele 2018.

På en pressekonferanse søndag sa Odessas politisjef Michael Gerke at de har identifisert den 36 år gamle gjerningspersonen, uten at det har brakt dem nærmere en konklusjon om motivet bak den kaotiske skytingen.

36-åringen ble først stanset i trafikken, før han plutselig skal ha avfyrt skudd mot en politibetjent. Det er da masseskytingen skal ha begynt.

Mannen skal ha dumpet bilen sin, før han stjal en postbil og kjørte rundt mens han skjøt mot både politi og sivile. Søndag var sju bekreftet drept og 22 sivile skadd, i tillegg til at fire politibetjenter tidligere er meldt skadd. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet utenfor en kino i Odessa.

På egen hånd

Ifølge politiet ble 36-åringen pågrepet i 2001 for et mindre lovbrudd som ikke forhindret ham fra å lovlig kunne kjøpe skytevåpen i Texas. Myndighetene har imidlertid ikke sagt noe om hvor han har fått våpnene han brukte fra.

FBI-agent Christopher Combs sier 36-åringen handlet alene, og at FBI ikke tror han er tilknyttet noen terrororganisasjoner innenlands eller utenfor USA.

Politiet ønsker ikke å si navnet hans offentlig, i tilfelle hensikten med angrepet var å oppnå berømmelse for masseskytingen.

Like mange som 2018

Med lørdagens skyting er antall massedrap i USA i år oppe i 25, som er like mange som i 2018, ifølge data fra AP/USATODAY/Northeastern University. Her telles drapshendelser med fire eller flere ofre, da er ikke gjerningspersonen inkludert

Hittil i år har det vært 283 masseskytinger, der fire personer eller flere er blitt skutt, i USA. Over 9.950 mennesker er drept av skytevåpen i 2019, viser tall fra Gun Violence Archive.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært