Paven satt fast i heisen

<p>Pave Frans hilser og beklager at han var sen til å hilse troende på Petersplassen fra sitt kontorvindu. Det skyldtes at han ble sittende fast i heisen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix</p>
Pave Frans hilser og beklager at han var sen til å hilse troende på Petersplassen fra sitt kontorvindu. Det skyldtes at han ble sittende fast i heisen. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB scanpix

Pave Frans kom søndag for sent til sin ukentlige Angelus-bønn fordi han ble sittende fast i heisen i Vatikanet og måtte hjelpes av brannmenn.

– Jeg må be om unnskyldning for å være sent ute, sa den smilende 82 år gamle paven til de troende som ventet på ham på Petersplassen nedenfor kontorvinduet hans.

– Jeg ble sittende der i 25 minutter på grunn av et strømbrudd. Men så kom brannmennene, sa han og oppfordret til en runde applaus for brannvesenet.

Det hersket en viss bekymring for pavens helse da han ikke dukket opp i vinduet slik han gjør hver søndag.

I en appell søndag oppfordret han verdens regjeringer til å ta drastiske skritt for å håndtere klimakrisen og innse at det er på tide å gå bort fra avhengigheten av fossilt brensel.

Han ba også folk flest om å tenke over de daglige skadelige beslutningene om forbruk, og de selvsentrerte holdningene til skapelsen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært