Tusenvis av australiere protesterer mot utvisning av tamilsk familie

Demonstranter holder opp plakater i Melbourne, Australia til støtte for en tamilsk familie som regjeringen ønsker å deportere. Foto: William West / AFP
Demonstranter holder opp plakater i Melbourne, Australia til støtte for en tamilsk familie som regjeringen ønsker å deportere. Foto: William West / AFP

Tusenvis av australiere protesterte søndag mot regjeringens beslutning om å deportere en familie med tamiler tilbake til Sri Lanka.

Familien, inkludert to barn som er født i Australia og er australske statsborgere, blir holdt i et migrantsenter på Christmas Island mens deres siste anke blir behandlet i retten.

Familien frykter at de blir utsatt for politisk forfølgelse om de blir sendt tilbake til Sri Lanka, der de kom fra i 2012 og 2013.

Lederen for De grønne, Richard di Natale, kommer med sterke anklager mot regjeringen som vil deportere familien, som har stor støtte i landsbyen Biloela i Queensland der de har bodd i fire år.

– Dette er meningsløs ondskap, ondskap bare for å være ond, sa di Natale under en demonstrasjon i Melbourne søndag, der 1.000 mennesker hadde møtt fram. I Sydney var 600 til stede på en protest.

Innenriksminister Peter Dutton nekter imidlertid å rikke seg trass i det økende presset fra samfunnet og opposisjonspolitikere. Han sier at de kom ulovlig til Australia med båt, og at flere rettsinstanser har funnet at de ikke har rett til asyl.

Etter å ha vært innesperret på et migrantsenter i Melbourne i 18 måneder, ble familien fredag satt på et fly til Sri Lanka. Men på grunn av en rettskjennelse ble de tatt av flyet i Darwin og sendt til Christmas Island i stedet.

Familien har fått bred støtte, først og fremst fra naboene i Biloela, men også fra uventet hold som enkelte kommentatorer og politikere på ytre høyre fløy.

– Vi kan ha veldig sterke grenser uten å miste vår medmenneskelighet, sier opposisjonslederen Anthony Albanese, som har tatt opp saken direkte med statsminister Scott Morrison.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært