Flere drept i Taliban-angrep i Afghanistan

En afghansk soldat står vakt i Kunduz som Taliban angrep fredag. Søndag ble Puli Khumri i Baghlan-provinsen også angrepet. Foto: Bashir Khan Safi / AÅ / NTB scanpix
En afghansk soldat står vakt i Kunduz som Taliban angrep fredag. Søndag ble Puli Khumri i Baghlan-provinsen også angrepet. Foto: Bashir Khan Safi / AÅ / NTB scanpix

Taliban angrep byen Puli Khumri i provinsen Baghlan i Afghanistan søndag. Flere sivile og politifolk ble drept i det andre angrepet på to dager.

Samtidig som Taliban sitter i forhandlinger med USA om en slutt på den lengste krigen USA har vært involvert i, har de angrepet to afghanske byer de to siste dagene.

Lørdag ble minst 25 personer drept i et massivt angrep på Kunduz, en av Afghanistans største byer, mens søndagens angrep var rettet mot Puli Khumri i provinsen Baghlan.

Et medlem av provinsrådet, Mabobullah Ghafari, sa han hadde sett seks døde medlemmer av sikkerhetsstyrkene, og at situasjonen forverret seg time etter time. I deler av byen hørtes lyden av skudd til langt ut på ettermiddagen.

Et annet rådsmedlem, Safdar Mohsini, sier at det blir svært vanskelig å drive Taliban ut av byen hvis de først får fotfeste.

USAs utsending til samtalene, Zalmay Khalilzad, varslet lørdag Taliban om at slike angrep må ta slutt.

Khalilzad var søndag i Kabul for å orientere regjeringen om avtalen med Taliban, som nå er nær ved å være klar.

Talibans angrep de siste dagene tar sikte på å styrke deres forhandlingsposisjon. De kontrollerer allerede rundt halvparten av landets territorium, og noen kritikere av forhandlingene mener at de bare venter på at USAs styrker blir trukket ut, og at de ikke har til hensikt å overholde en våpenhvile med regjeringen.

USA ønsker å trekke en stor del av sine styrker ut av Afghanistan, mot at Taliban lover at landet ikke skal brukes som utgangspunkt for terrorangrep mot Vesten. Taliban har ikke ønsket å forhandle med regjeringen, som de ser på som marionetter for USA.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært