Bahamas stålsetter seg for orkanen Dorian

Et satellittbilde tatt lørdag viser orkanens posisjon. Foto: NOAA / AP / NTB scanpix
Et satellittbilde tatt lørdag viser orkanens posisjon. Foto: NOAA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Enorme mengder nedbør, urolig hav og kraftige vindkast gir Bahamas et forvarsel om hva stororkanen Dorian kan bringe når den slår inn mot land søndag.

Regjeringstalsmannen Kevin Harris sier at orkanen er ventet å ramme 73.000 beboere og 21.000 hjem. Flyplasser er blitt stengt. Turister er evakuert til bunkere ved skoler, kirker og andre bygninger.

– Mitt hus har fått gjennomgå. Jeg forbereder meg til å dra innen få minutter. Jeg tar ingen sjanser, sier båtfører Margaret Bassett.

Tusenvis av mennesker ble fredag bedt om å evakuere på Bahamas, og mange ble fløyet bort med fly før orkanen feier inn over øygruppa søndag. Mange av beboerne evakueres til mindre utsatte områder på Bahamas.

– Beboere må ikke være dumme eller satse på å kjempe seg gjennom orkanen. Det kan koste liv, sier statsminister Hubert Minnis.

Orkanen ble fredag oppgradert til en svært kraftig og farlig kategori 4-orkan, men de siste utsiktene tyder på at den kanskje ikke treffer Florida rett på, men i stedet dreier nordover og fortsetter oppover langs USAs sørøstkyst et lite stykke ut til havs.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært