En drept, ni såret i knivangrep i Frankrike

Franske medier melder at det var to gjerningsmenn som gikk til angrep i halv fem-tiden lørdag ettermiddag, den ene med kniv og den andre med et grillspyd.
Franske medier melder at det var to gjerningsmenn som gikk til angrep i halv fem-tiden lørdag ettermiddag, den ene med kniv og den andre med et grillspyd. Foto: NTB scanpix

En 19 år gammel mann er død og ni såret etter et knivangrep i nærheten av Lyon i det sørøstlige Frankrike, melder lokale myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepet skjedde lørdag ved metrostasjonen Laurent-Bonnevay i Villeurbanne, en forstad til Lyon. Tilstanden for tre av de sårede er alvorlig, ifølge politiet.

Franske medier melder at det var to gjerningsmenn som gikk til angrep i halv fem-tiden lørdag ettermiddag, den ene med kniv og den andre med et grillspyd.

En av de to angivelige gjerningsmennene er pågrepet, mens den andre er på frifot og etterlyst, ifølge det lokale politiet. Mannen som er pågrepet, sier han er afghaner, men han har også oppgitt minst to andre identiteter, ifølge en politikilde.

Angrepet kan være terrorrelatert, sier kilden, men politiet er foreløpig mer tilbøyelig til å mene at det dreier seg om mental ustabilitet. Det er ikke klart om mannen som ble drept, kjente angriperne.

En journalist på stedet så at et lik i en likpose ble lagt i en ambulanse, og blodspor på bakken ved stasjonen, som politiet har sperret av.

Det nasjonale sikkerhetspolitiet er ikke bedt om å delta i jakten på den etterlyste mannen, og foreløpig er det bare det lokale politiet som søker etter ham.

Det er høy beredskap mot terror i Frankrike etter flere svært dødelige angrep de siste årene i Paris og Nice. Lyon har imidlertid sluppet lettere fra terroren, inntil 14 mennesker ble lettere skadd da en bombe gikk av ved et bakeri i byen i mai i fjor.

Personvernpolicy