Iran avviser amerikanske påstander om feilslått oppskyting

Iranske myndigheter har offentliggjort dette bildet, som viser telekomminister Mohammad Javad Azarari Jahromi ved satellitten som skulle blitt sendt opp. Foto: AP / NTB scanpix
Iranske myndigheter har offentliggjort dette bildet, som viser telekomminister Mohammad Javad Azarari Jahromi ved satellitten som skulle blitt sendt opp. Foto: AP / NTB scanpix

Iran avviser de amerikanske påstandene om at det har vært en feilslått satellittoppskyting på et romsenter i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irans telekomminister Mohammad Javad Azarari Jahromi sier til det statlige nyhetsbyrået IRNA lørdag at det på romsenteret ble gjennomført avsluttende tester av satellitten, og at den etter det skulle bli overført til landets forsvarsdepartement.

Uttalelsen kommer etter at USAs president Donald Trump på Twitter la ut et bilde som angivelig viser en feilslått oppskyting ved et romsenter i Iran.

Jahromi la lørdag morgen også ut en selfie på Twitter med satellitten som angivelig skulle ha blitt sendt opp og ønsket Trump god morgen.

Trump avviste i Twitter-meldingen at USA har vært involvert i hendelsen. Det har vært to feilslåtte oppskytinger fra det iranske romsenteret i år, noe som har ført til spekulasjoner om sabotasje.

Offentlige satellittbilder viser at det har vært en eksplosjon på avfyringsrampen.

Etter planen skal Iran sende opp et satellitt i slutten av september, noe som blir det tredje forsøket i år.

Trump omtalte den angivelig mislykkede oppskytingen som en «katastrofal hendelse» og postet et bilde som viste en ødelagt avfyringsrampe. En anonym kilde i det amerikanske forsvarsdepartementet sier til CNBC at bildet stammer fra en etterretningsbrief presidenten fikk fredag.

Personvernpolicy