Demonstranter i Hongkong trosser politiforbud

Demokratiaktivister har i sommer demonstrert jevnlig i Hongkong. Lørdagens planlagte demonstrasjon er nå avlyst. Foto: AP / NTB scanpix
Demokratiaktivister har i sommer demonstrert jevnlig i Hongkong. Lørdagens planlagte demonstrasjon er nå avlyst. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tusenvis av mennesker protesterer i gatene i Hongkong lørdag til tross for at politiet la ned forbud mot en planlagt demonstrasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene har blokkert en hovedvei i Hongkong ved hjelp av veisperringer som de har bygget av søppelkasser og skilt. Mange av dem har med seg paraplyer og kler seg i de sedvanlige svarte T-skjortene.

De har holdt seg unna kinesiske myndigheters Hongkong-kontor, der veiene hadde blitt stengt av politiet timer tidligere. Politiet har så langt ikke konfrontert demonstrantene.

En planlagt demonstrasjon som skulle avholdes lørdag, ble avlyst etter at politiet avslo søknaden. Arrangementet skulle markere at det er fem år siden Kina besluttet å endre valgsystemet for å gi Beijing økt innflytelse over hvem som skulle styre Hongkong.

Personer i alle aldre har også deltatt i en religiøs demonstrasjon som startet med at demonstrantene gikk til religiøse landemerker, før de rettet kursen mot distriktet der regjeringskontorene ligger. Mange holdt seg til fortauet og sørget for å ikke påvirke trafikken.

Hongkong har de siste månedene vært herjet av voldsomme demonstrasjoner som ble utløst av et lovforslag som åpner for å utlevere borgere til rettsforfølgelse i fastlands-Kina.

Personvernpolicy