SOHR: Ingen luftangrep etter våpenhvile

Det skal være stans i luftangrepene i provinsen Idlib nord i Syria etter at det ble innført en våpenhvile. Foto: AP / NTB scanpix
Det skal være stans i luftangrepene i provinsen Idlib nord i Syria etter at det ble innført en våpenhvile. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er stans i luftangrepene i provinsen Idlib nord i Syria etter at det ble innført våpenhvile, ifølge den britiskbaserte eksilgruppen SOHR:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er ingen krigsfly i luften, og luftangrepene har blitt stanset, sier Rami Abdulrahman, som leder eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), i en uttalelse.

Russland, som er alliert av det syriske regimet, opplyste fredag at regjeringsstyrkene i Syria ville legge ned våpnene lørdag morgen. Hensikten med våpenhvilen skal være å stabilisere situasjonen i Idlib, en av de siste provinsene der væpnede opprørere oppholder seg.

Det statlige, syriske nyhetsbyrået Sana siterer imidlertid en militærkilde på at regjeringsstyrkene vil reagere hvis jihadister eller opprørsgrupper går til angrep.

Russiske myndigheter har oppfordret væpnede grupper i området til å «slutte seg til fredsprosessen».

Ifølge FN er over 400.000 mennesker drevet på flukt som følge av den syriske, russisk-støttede offensiven i Idlib. Nærmere 900 mennesker er blitt drept, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Les også: Pågående Taliban-angrep mot storby i Afghanistan

Personvernpolicy