AP: Robert F. Kennedys drapsmann stukket ned i fengsel

Sirhan Sirhan skal ha blitt stukket i fengselet. Foto: AP / NTB scanpix
Sirhan Sirhan skal ha blitt stukket i fengselet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som for over 50 år siden drepte Robert F. Kennedy, er sendt til sykehus etter å ha blitt stukket ned i et fengsel i San Diego, ifølge nyhetsbyrået AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Californias fengselsdepartement sier at en mann ble stukket ned i J. Donovan Correctional Facility. Gjerningspersonen har blitt identifisert og isolert fra den øvrige fengselsbefolkningen.

– Politiet reagerte hurtig og fant en innsatt med stikkskader. Han ble kjørt til et sykehus for behandling og er tilstanden hans er stabil, sier departementet i en uttalelse.

En ikke navngitt regjeringskilde som har kunnskap om hendelsen, sier til byrået at det er Sirhan Sirhan (75) som har havnet i sykehus.

Bobby Kennedy var på vei hjem etter å vunnet Demokratenes primærvalg i California 5. juni 1968 da han ble skutt og drept på et restaurantkjøkken i Los Angeles.

Gjerningsmannen, palestinsk-jordanske Sirhan Sirhan, tilsto kort tid etterpå og ble dømt til døden, men fikk straffen omgjort til livstid. Han sa Kennedys støtte til Israel var motivet for drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden