AP: Robert F. Kennedys drapsmann stukket ned i fengsel

Sirhan Sirhan skal ha blitt stukket i fengselet. Foto: AP / NTB scanpix
Sirhan Sirhan skal ha blitt stukket i fengselet. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mannen som for over 50 år siden drepte Robert F. Kennedy, er sendt til sykehus etter å ha blitt stukket ned i et fengsel i San Diego, ifølge nyhetsbyrået AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Californias fengselsdepartement sier at en mann ble stukket ned i J. Donovan Correctional Facility. Gjerningspersonen har blitt identifisert og isolert fra den øvrige fengselsbefolkningen.

– Politiet reagerte hurtig og fant en innsatt med stikkskader. Han ble kjørt til et sykehus for behandling og er tilstanden hans er stabil, sier departementet i en uttalelse.

En ikke navngitt regjeringskilde som har kunnskap om hendelsen, sier til byrået at det er Sirhan Sirhan (75) som har havnet i sykehus.

Bobby Kennedy var på vei hjem etter å vunnet Demokratenes primærvalg i California 5. juni 1968 da han ble skutt og drept på et restaurantkjøkken i Los Angeles.

Gjerningsmannen, palestinsk-jordanske Sirhan Sirhan, tilsto kort tid etterpå og ble dømt til døden, men fikk straffen omgjort til livstid. Han sa Kennedys støtte til Israel var motivet for drapet.

Personvernpolicy