Merkel og Bolsonaro i telefonsamtaler om Amazonas

Brasils president Jair Bolsonaro sier at han har hatt produktive samtaler med Angela Merkel. Foto: Agencia Brasil / AP / NTB scanpix
Brasils president Jair Bolsonaro sier at han har hatt produktive samtaler med Angela Merkel. Foto: Agencia Brasil / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tysklands statsminister Angela Merkel har vært i telefonsamtaler med Brasils president Jair Bolsonaro om Amazonas, der storbranner har herjet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Etter forespørsel fra den tyske regjeringen, har Den europeiske utenrikstjenesten blitt mobilisert for å evaluere Amazonas-brannene, skriver Bolsonaro på Twitter fredag.

Partene diskuterte nødhjelp for å redde Amazonas, men temaet har tidligere utløst Bolsonaros raseri. Da G7-landene bevilget 20 millioner euro til regnskogen, anklaget han europeiske land, og spesielt Frankrike, for å ha en kolonimentalitet.

Samtalen med Merkel skal imidlertid hatt en annen tone, ifølge brasilianeren. Bolsonaro tvitret at han har hatt «produktive» samtaler med Merkel, som han sier «understreket Brasils suverenitet over Amazonas».

Brasilianske myndigheter har den siste tiden møtt krass kritikk internasjonalt som følge av de enorme brannene som har brutt ut i Amazonas. Det er registrert rundt 77.000 skogbranner i Amazonas hittil i år, som er langt flere enn på mange år. Mange av brannene er påsatt.