Orkan truer Trumps Florida-landsted

Donald Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida ligger midt i banen som orkanen Dorian beregnes å få når den treffer delstaten om få dager.
Donald Trumps feriested Mar-a-Lago i Florida ligger midt i banen som orkanen Dorian beregnes å få når den treffer delstaten om få dager. Foto: Alex Brandon / AP

President Donald Trumps eksklusive feriested Mar-a-Lago ligger midt i den antatte banen til orkanen Dorian, som ventes å feie inn over Florida mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser oppdaterte beregninger som USAs nasjonale orkansenter har gjort.

Dorian er nå på vei mot Florida etter å ha beveget seg utenom Puerto Rico. Fredag styrket den seg til en kategori 3-orkan, opplyser amerikanske meteorologer.

Ifølge det nasjonale orkansenteret kan Dorian bygge seg opp til en kategori 4-orkan innen den treffer Floridas østkyst, og den kan bli den kraftigste orkanen som rammer delstaten på nesten 30 år. Det antas at orkanen treffer land mandag.

Mar-a-Lago, Trumps eksklusive golf- og feriested, ligger i Palm Beach. Presidenten benytter ofte stedet både privat og til viktige politiske møter med amerikanske og internasjonale topper.

Torsdag kunngjorde Trump at han avlyser sitt planlagte besøk i Polen på grunn av orkansituasjonen. Trump skulle til Polen for å delta på 80-årsmarkeringen for starten på andre verdenskrig, men han sender visepresident Mike Pence i stedet.

Personvernpolicy