Demokrat: Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer

Kongresspolitiker Elijah Cummings sier at Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer i USA. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
Kongresspolitiker Elijah Cummings sier at Trump-administrasjonen hindrer tilsyn av migrantleirer i USA. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump-administrasjonen hindrer inspeksjoner av migrantleirer etter at tidligere besøk har avdekket kritikkverdige forhold, ifølge demokraten Elijah Cummings.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for tilsyns- og reformkomiteen i Representantenes hus, Elijah Cummings, sier at hans komitépersonell har blitt nektet adgang i til sammen elleve migrantleirer, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Tidligere inspeksjoner avdekket forhold som utgjorde en fare for helsen og tryggheten til voksne og barn som ble anholdt.

– Å nekte personell adgang i siste minutt, i tillegg til de andre begrensningene, er uakseptabelt og svekker komiteens evne til å drive tilsyn, skriver Cummings i et brev til USAs sikkerhetsminister Kevin McAleenan.

Etter en inspeksjon i juli, sendte generalinspektør Jennifer Costello i sikkerhetsdepartementet DHS et brev til McAleenan der hun skrev at migrantsentrene i Texas er «farlig overbefolket». Bilder fra leirene sjokkerte og vakte oppsikt.

Den demokratiske kongresspolitikeren Alexandria Ocasio-Cortez beskrev situasjonen i to av sentrene i Texas som «systematisk grusomhet»