Nordea utsetter obligasjonskjøp fra Brasils regjering

Brasils regjering opplever økende internasjonalt press som følge av brannene i Amazonas. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix
Brasils regjering opplever økende internasjonalt press som følge av brannene i Amazonas. Foto: Eraldo Peres / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nordea sier at de utsetter obligasjonskjøp fra Brasils regjering. Jair Bolsonaros administrasjon har fått hard kritikk for håndteringen av Amazonas-brannene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den Helsinki-baserte banken sier torsdag at de vil innføre en «midlertidig karantene». Banken påpeker at Bolsonaros beslutning om å svekke miljøbeskyttelseslover kan føre til avskoging i landet.

Kjøp og salg av obligasjoner er en form for handel der man kan tjene penger på svingninger i blant annet statsobligasjoners verdi.

Hvor lenge karantenen varer, avhenger av den politiske situasjonen i landet. Nordea understreker at Bolsonaro-regjeringens videre håndtering av saken ikke bare påvirker Brasils politiske stabilitet, men også frihandelsavtaler mellom EU og Mercosur-landene i Sør-Amerika.

Regnskogen Amazonas, som ofte omtales som verdens lunge, har hatt tusener av branner i flere uker. Bolsonaro, som har utvist skepsis til klimaforskningen, har fått internasjonal kritikk for håndteringen av brannene.