Trump vil beholde 8.600 amerikanske soldater i Afghanistan

USAs president Donald Trump sier at han vil redusere antallet soldater i Afghanistan til 8.600, men at det vil være et permanent nærvær i landet framover. Foto: Andrew Harnik, AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump sier at han vil redusere antallet soldater i Afghanistan til 8.600, men at det vil være et permanent nærvær i landet framover. Foto: Andrew Harnik, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump vil redusere antallet amerikanske soldater i Afghanistan til 8.600 men sier det skal være et permanent nærvær i landet framover.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunngjøringen kom i et radiointervju med Fox News torsdag.

– Vi kommer til å gå ned til 8,600 og så vil vi ta en avgjørelse derfra. Vi kommer alltid til å ha et nærvær der, sier Trump. USA har i dag om lag 13.000 soldater i Afghanistan.

USA har i økende grad ønsket å avslutte engasjementet i Afghanistan. Trump sier at USA bare vil redusere antall soldater ytterligere hvis Taliban garanterer at de ikke vil la Al-Qaida eller andre internasjonale ekstremistgrupper slippe til på afghansk territorium.

Les også: Amerikanske soldater drept i Afghanistan

Trump fastslår samtidig i intervjuet at dersom USA blir rammet av et nytt terrorangrep som har sitt utspring i Afghanistan, vil de slå tilbake «som aldri før».

USA sendte soldater til Afghanistan for første gang rett etter terrorangrepet 11. september 2001.

Trump sier at det ikke vil bli noen fullstendig tilbaketrekning og begrunner det med at en permanent styrke i landet vil bidra med etterretningsinformasjon.