Thunberg til Trump: – Lytt til forskningen!

Greta Thunberg fikk blomster da hun ble møtt av tilhengere og miljøaktivister etter å ha kommet i land i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix
Greta Thunberg fikk blomster da hun ble møtt av tilhengere og miljøaktivister etter å ha kommet i land i New York. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Lytt til klimaforskningen, oppfordrer Gerta Thunberg (16) i New York etter å ha krysset Atlanteren i seilbåt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klimaaktivisten holdt pressekonferanse etter å ha kommet i land på Manhattan i den amerikanske presidentens hjemby onsdag.

– Mitt budskap til ham er: Lytt til forskningen. Det gjør han åpenbart ikke, sa den svenske 16-åringen.

Hun fortalte at seilturen over Atlanteren gikk overraskende bra og at hun ikke ble sjøsyk.

Thunberg skal delta på et klimatoppmøte i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. Hun droppet å fly av miljøhensyn og fikk i stedet tilbud om å krysse Atlanterhavet i konkurranse-seilbåten Malizia II.

Den heiste seil i den britiske byen Plymouth 14. august. Klimaaktivistens far, Svante Thunberg, har vært med på ferden. Det har også filmskaperen Nathan Grossman, mens Pierre Casiraghi, sønnen til Monacos prinsesse Caroline, er en av båtens to kapteiner.

Etter klimamøtet i New York planlegger Thunberg å ta tog og buss til Santiago i Chile for å delta under klimaforhandlingene som pågår der mellom 2. og 13. desember.

Denne reisen kan også bli strabasiøs, siden det er så som så med buss- og togforbindelse i Mellom- og Sør-Amerika.

Personvernpolicy