Italia nekter tysk redningsfartøy å legge til kai

Et tysk redningsfartøy nektes av Italia å gå til land med de 100 menneskene som ble reddet fra en synkende båt i Middelhavet mandag. Dette bildet ble tatt utenfor kysten av Libya tidligere i måneden, da det norske redningsfartøyet Ocean Viking (i bakgrunnen) reddet 105 mennesker fra havsnød. Foto: MSF / AP / NTB scanpix
Et tysk redningsfartøy nektes av Italia å gå til land med de 100 menneskene som ble reddet fra en synkende båt i Middelhavet mandag. Dette bildet ble tatt utenfor kysten av Libya tidligere i måneden, da det norske redningsfartøyet Ocean Viking (i bakgrunnen) reddet 105 mennesker fra havsnød. Foto: MSF / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det tyske redningsfartøyet Eleonore, som mandag reddet 100 mennesker fra en synkende båt i Middelhavet, nektes å legge til kai i Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 100 ble ifølge Claus-Peter Reisch, som eier og er kaptein om bord på Eleonore, reddet i siste liten.

– Det var bokstavelig talt i siste sekund, forteller han.

Hva som nå kommer til å skje med dem som ble reddet, er uvisst. Italias innenriksminister Matteo Salvini slo tirsdag fast at Eleonore ikke får anløpe italiensk farvann.

Ingen andre land har heller sagt seg villig til å ta imot de hundre om bord i det tyske redningsfartøyet og behandle de eventuelle asylsøknadene deres.

– Vi har ikke mottatt noe positivt svar fra EU-land, sier Reisch.

I forrige uke fikk 356 mennesker som var reddet fra havsnød utenfor kysten av Libya av det norske fartøyet Ocean Viking, endelig gå i land på Malta etter to uker om bord.

Både Italia og Malta nektet Ocean Viking å anløpe, men Maltas statsminister Joseph Muscat ombestemte seg etter at Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania lovet å ta imot de 356 om bord.

Personvernpolicy