Én pågrepet etter drap på kvinne i Malmö

En kvinne ble skutt i hodet i Malmö mandag og døde senere på sykehus. Hun hadde et spedbarn på armen da hun ble skutt, men barnet ble ikke skadd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
En kvinne ble skutt i hodet i Malmö mandag og døde senere på sykehus. Hun hadde et spedbarn på armen da hun ble skutt, men barnet ble ikke skadd. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann er pågrepet etter at en kvinne ble skutt og drept i sentrum av Malmö mandag. Kvinnen hadde en baby i armene da hun ble skutt i hodet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapet fant sted ved 10-tiden mandag i Ribersborg like ved havnen i den svenske byen.

Kvinnen i 30-årene var ute og gikk sammen med spedbarnet og barnets far da skuddene ble avfyrt, skriver Aftonbladet. Verken mannen eller spedbarnet ble alvorlig skadd i skyteepisoden.

– Det er en ufattelig grusom handling, som vekker avsky hos meg og i hele landet. Dette har ingenting i vårt samfunn å gjøre, sier statsminister Stefan Löfven i en uttalelse.

Pågripelsen skjedde på ettermiddagen, og politiet tok sikte på å avhøre mannen i løpet av kvelden.

– Jeg kan ikke fortelle om han er mistenkt for selve drapet eller innblandet på annen måte, sier Mattias Sigfridssson ved politiet i Malmö til SVT.

Åpen gate

Det var mange vitner til skytingen. Enkelte vitner oppgir å ha hørt tre skudd, mens andre hørte flere.

– Jeg hørte ni til ti skudd. Da jeg kikket ut, så jeg en kvinne ligge urørlig på bakken. Ved siden av henne satt det et lite barn, sier et vitne til Expressen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SVT har en video der man kan se en svartkledd mann først løpe i én retning etter skytingen, og deretter i en annen. På opptaket kan man se den svartkledde mannen bære på noe som ser ut som en pistol.

Stor politijakt

Politiet har ikke sagt noe om hva som kan ligge bak skytingen.

Ifølge Aftonbladet er spedbarnets far knyttet til et kriminelt miljø, og ifølge vitner var skuddene rettet spesifikt mot kvinnen.

– Vi har mange og gode vitnebeskrivelser. Hendelsesforløpet fremstår stadig klarere ettersom nye vitnebeskrivelser kommer inn. Men de kommer fremdeles inn, så inntil alle vitner er blitt avhørt, vil vi ikke gå ut med hva som er blitt sagt, sier pressetalsmann Calle Persson i politiet.