Trump skal ha foreslått å atombombe orkaner

USAs president Donald Trump skal ha foreslått å atombombe orkaner for å hindre at de når USA. Foto: Christian Hartmann / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump skal ha foreslått å atombombe orkaner for å hindre at de når USA. Foto: Christian Hartmann / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs president Donald Trump foreslo å atombombe orkaner før de når USA, ifølge nettavisen Axios.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da Trump ble orientert om orkanfaren i USA, kom han med forslaget som skal ha forbauset andre som deltok i møtet, opplyser ikke navngitte kilder som har kjennskap til møtet, til Axios.

– Hva gjør vi med dette? skal en av dem ha spurt. Det er ikke kjent når møtet fant sted.

Det er ikke første gang Trump har foreslått bombing av orkaner for å verne den orkanrammede sørøstkysten i USA, skriver Axios. I 2017 skal presidenten ha spurt en høytstående tjenestemann om administrasjonen ikke kunne bombe orkaner. Den gang ble ikke atombomber spesifisert, ifølge nettavisen.

Det hvite hus har nektet å kommentere saken, men en tjenestemann i administrasjonen har sagt til Axios at Trumps «mål ikke er dårlig».

Trumps idé er ikke ny og ble luftet under Dwight Eisenhowers administrasjon på 1950-tallet. Forskere har imidlertid avvist at løsningen fungerer.

Axios er et nyhetsnettsted som ble grunnlagt i 2016 av tidligere ansatte i det anerkjente politiske nettstedet Politico.