NASA gransker første mulige lovbrudd i verdensrommet

NASA gransker det som kan være det første lovbruddet som er begått i verdensrommet, ifølge New York Times.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anne McClain er anklaget for identitetstyveri og for å ha fått tilgang til ekskonas bankkonto uten tillatelse, ifølge avisa. Astronauten befant seg da i verdensrommet under en ferd på den internasjonale romstasjonen.

Ekskona klaget saken inn til forbrukervernmyndigheten Federal Trade Commission (FTC) tidligere i år, mens også NASAs generalinspektør har mottatt en klage. Astronautens advokat avviser at klienten har gjort noe galt.

McClain ble et kjent navn da hun returnerte til jorda i juni etter å ha blitt en av to kvinner utvalgt til en historisk romvandring bestående kun av kvinner. NASA droppet imidlertid planene som følge av mangel på passende romdrakt, noe som utløste anklager om sexisme.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden