Boris Johnson ber Trump senke handelsbarrierer

Storbritannias statsminister Boris Johnson kommer søndag til å ta opp handelsbarrierene for britiske selskaper som ønsker å etablere seg i det amerikanske markedet med president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Boris Johnson kommer søndag til å ta opp handelsbarrierene for britiske selskaper som ønsker å etablere seg i det amerikanske markedet med president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Storbritannias statsminister Boris Johnson ber president Donald Trump gjøre det lettere for britiske selskaper å etablere seg i det amerikanske markedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johnson sier en rekke britiskproduserte produkter – alt fra svinepai til puter – sliter med å komme inn i det amerikanske markedet av byråkratiske årsaker.

Han sier lørdag at han kommer til å be USAs president Donald Trump om å senke handelshindringene for britiske selskaper som ønsker å selge sine produkter i USA.

– Melton Mowbrays svinepai, som selges i Thailand og på Island, får for øyeblikket ikke lov til komme inn i amerikanske markedet fordi, jeg vet ikke hva, noen slags restriksjoner fra mat- og legemiddelmyndigheten FDA, sier Johnson.

Den britiske statsministeren sier at han har tatt opp handelsbarrierene i telefonsamtaler med den amerikanske presidenten, og han sier det vil være tema når de møtes for bilaterale samtaler søndag morgen på G7-toppmøtet i Biarritz i Frankrike.

Møtet mellom statslederne blir deres første siden Johnson tiltrådte som statsminister.

Storbritannia trenger sårt en handelsavtale med USA når de etter alt og dømme melder seg ut av EU og det indre markedet i oktober.

Ifølge Johnson har ikke USA fjernet et forbud fra 2014 som de er forpliktet til å gjøre.

– Det er store muligheter for britiske selskap dersom de får innpass i det amerikanske markedet, sier Johnson.