Avis: Boris Johnson vurderer å stenge Parlamentet før brexit

Storbritannias statsminister Boris Johnson i Biarritz i Frankrike i forbindelse med G7-møtet. Ifølge den britiske avisen Observer har Johnson bedt om juridisk rådgivning for å finne ut om det er mulig å stenge Parlamentet før brexit. Foto: AP / NTB scanpix
Storbritannias statsminister Boris Johnson i Biarritz i Frankrike i forbindelse med G7-møtet. Ifølge den britiske avisen Observer har Johnson bedt om juridisk rådgivning for å finne ut om det er mulig å stenge Parlamentet før brexit. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Britenes statsminister Boris Johnson undersøker om det er juridisk mulig å stenge Parlamentet, trolig for å forhindre en ny brexit-utsettelse, melder Observer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Boris Johnson har forhørt seg med regjeringsadvokat Geoffrey Cox om det er mulig å stenge Parlamentet i fem uker fra 9. september.

Det skriver Observer på bakgrunn av en epostkorrespondanse mellom regjeringsrådgivere og en rådgiver ved Statsministerens kontor som den britiske avisen har lest. Eposten skal ha blitt sendt i løpet av de siste ti dagene.

I eposten går det fram ifølge avisen at Johnson har forhørt seg om det er mulig å stenge Parlamentet og om det i så fall er lov.

Ifølge Observer ser stengingen av Parlamentet ut til å være et forsøk på å hindre at utmeldingen av EU ikke blir utsatt nok en gang.

I den juridiske veiledning kommer det fram at det kan være mulig å stenge Parlamentet, med mindre brexitmotstandere bringer saken til domstolene og får den stoppet i mellomtiden.

Statsministerens kontor har ikke svart på Observers henvendelser lørdag.

Etter planen skal Storbritannia trekke seg ut av EU 31. oktober.