G7-toppene ble servert utrydningstruet fisk

Canadas statsminister Justin Trudeau (i midten) ble tatt imot av Frankrikes president Emmanuel Macron og kona Brigitte i Biarritz. Til lørdagens arbeidsmiddag fikk Trudeau, Macron og de øvrige lederne servert blant annet utrydningstruet makrellstørje. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix.
Canadas statsminister Justin Trudeau (i midten) ble tatt imot av Frankrikes president Emmanuel Macron og kona Brigitte i Biarritz. Til lørdagens arbeidsmiddag fikk Trudeau, Macron og de øvrige lederne servert blant annet utrydningstruet makrellstørje. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix. Foto: Andrew Harnik / AP

Baskiske spesialiteter sto på menyen under G7-toppenes arbeidsmiddag. Den inkluderte en fiskegryte med utrydningstruet makrellstørje.

Stjernekokk Cedric Bechade åpnet med en piperade til forrett, en rett bestående av paprika, løk og tomater. Deretter fulgte den tradisjonelle fiskegryta marmitako, laget på fersk makrellstørje, fanget av fiskere fra Saint-Jean-de-Luz, sør for Biarritz.

Makrellstørje er en atlantisk tunfiskart som er truet av overfiske. Den står på rødlisten til Verdens naturvernunion, med statusen sterkt truet.

Etter hovedretten, kunne toppmøtedeltakerne nyte et utvalg lokale oster og en baskisk dessert basert på fersken.

Les også: Frykt for handelskrig preger G7-toppmøtet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden