Migranter på Ocean Viking har gått i land på Malta

356 migranter som ble plukket opp av det norske redningsfartøyet Ocean Viking utenfor Libya for snart to uker siden, ankom fredag Malta. Foto: AP / NTB scanpix
356 migranter som ble plukket opp av det norske redningsfartøyet Ocean Viking utenfor Libya for snart to uker siden, ankom fredag Malta. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De 356 menneskene som ble reddet fra havsnød utenfor Libya av det norske redningsfartøyet Ocean Viking, kom fredag kveld i land på Malta.

Etter samtaler med EU-kommisjonen sa Malta ja til å ta imot migrantene, som ble plukket opp av Ocean Viking for snart to uker siden.

Kravet til Malta for å ta imot migrantene var at de ikke fikk lov til å bli i landet. Malta har tidligere sagt nei til å ta imot dem.

EU-landene Frankrike, Tyskland, Irland, Luxembourg, Portugal og Romania har sagt seg villige til å ta imot alle. De 356 er ikke garantert opphold, men får nå anledning til å søke om asyl i de seks landene.

Leger Uten Grenser, som opererer Ocean Viking sammen med SOS Méditerranée, krever nå en permanent europeisk løsning for å ta imot dem som reddes fra havsnød i Middelhavet.

Leger Uten Grensers middelhavsansvarlige, Jay Berger, sier de er lettet over at migrantene har kommet i land, men spør om det var nødvendig at det skulle ta to uker før en avtale kom på plass.

Ocean Viking skal bytte ut mannskapet, fylle tanken med drivstoff og fylle matlagrene før den seiler tilbake til Libyas farvann.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært