Wall Street-fall etter eskalering i handelskonflikt mellom USA og Kina

President Donald Trumps ordre om at amerikanske selskaper må trekke seg ut av Kina og Kinas kunngjøring av nye tollsatser på amerikanske varer, bidro til å sende Wall Street ned fredag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trumps ordre om at amerikanske selskaper må trekke seg ut av Kina og Kinas kunngjøring av nye tollsatser på amerikanske varer, bidro til å sende Wall Street ned fredag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Wall Street falt fredag etter at Kina varslet toll på flere amerikanske produkter og Donald Trump beordret amerikansk næringsliv til å trekke seg ut av Kina.

Dow Jones-indeksen falt 2,4 prosent da Wall Street stengte fredag ettermiddag. Den bredere sammensatte S&P 500-indeksen falt 2,6 prosent.

Teknologitunge Nasdaq falt 3 prosent.

Nedgangen kom etter at Kina tidligere på dagen varslet nye tollsatser rettet mot flere amerikanske produkter som USA eksporterer til Kina, og etter at USAs president Donald Trump senere fredag beordret amerikanske selskaper til å trekke seg ut av Kina.

– Våre storslåtte amerikanske selskaper er herved beordret til å umiddelbart se seg om etter alternativer til Kina, inkludert å ta selskapene hjem og produsere produktene i USA, skrev presidenten på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært