Erdogan møter Putin

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan møter tirsdag sin russiske motpart Vladimir Putin i Moskva, melder statlige medier i de to landene.

Ingen detaljer om Erdogans éndagsbesøk foreligger. Besøket er blitt kunngjort på kort varsel.

Det finner sted mens Syrias president Bashar al-Assads russiskstøttede styrker rykker fram i den opprørskontrollerte Idlib-provinsen nordvest i Syria, og bare dager etter at en tyrkisk militærkolonne ble rammet av et luftangrep inne i Idlib-provinsen.

Tyrkia fordømte luftangrepet på det sterkeste mandag og uttalte at det var brudd på avtaler som er inngått mellom partene. «Regimestyrker» sto bak angrepet, hevder Tyrkia. Tre sivile ble drept. Den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har opplyst at luftangrepet ble utført av både syriske og russiske styrker, og at hensikten var å hindre den tyrkiske militærkolonnens videre vei.

Fredag snakket Putin og Erdogan på telefon. De ble enige om å iverksette felles tiltak i Idlib-provinsen.

Tyrkia og Russland inngikk i fjor en avtale for å beskytte Idlib-provinsen fra en storstilt offensiv fra det syriske regimet. Samtidig er Russland støttespiller for det syriske regimet og dets kamp mot opprørere i Idlib-provinsen, mens Tyrkia støtter opprørsgrupper som kjemper mot Assad.

Syria har med russisk hjelp intensivert kampene i Idlib-regionen siden april i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært