Frankrike etterforsker anklager om seksuelt misbruk knyttet til Jeffrey Epstein

Jeffrey Epstein ble funnet død på fengselscellen sin for to uker siden, etter å ha tatt sitt eget liv. Epstein var siktet for menneskehandel og seksuelt overgrep mot en mindreårig. Nå blir anklagene også etterforsket i Frankrike, hvor Epstein eide en leilighet i Paris. Foto: AP / NTB scanpix
Jeffrey Epstein ble funnet død på fengselscellen sin for to uker siden, etter å ha tatt sitt eget liv. Epstein var siktet for menneskehandel og seksuelt overgrep mot en mindreårig. Nå blir anklagene også etterforsket i Frankrike, hvor Epstein eide en leilighet i Paris. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fransk påtalemyndighet etterforsker mistenkte tilfeller av voldtekt og seksuelt misbruk av kvinner, inkludert mindreårige, knyttet til avdøde Jeffrey Epstein.

– Etterforskningen vil ta for seg potensielle ugjerninger utført mot franske ofre på fransk jord og i utlandet, samt mistenkte som er franske statsborgere, sier en talsmann for påtalemyndigheten i Paris.

Noen av anklagene gjelder seksuelle overgrep knyttet til mindreårige. Etterforskningen vil også undersøke anklager om at Epstein, sammen med andre, var involvert i menneskehandel gjennom en årrekke.

Les også: Hevder Epstein fikk fløyet inn 12 år gamle jenter som bursdagsgave

Da Epstein ble pågrepet i USA i starten av juli, var han nylig kommet fra Frankrike, hvor han eide en fasjonabel leilighet i nærheten av Triumfbuen i den franske hovedstaden.

10. august ble Epstein funnet død på cellen sin i fengsel på Manhattan i New York hvor han var innsatt. Han var siktet for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han var tidligere dømt for seksuelle overgrep. Rettsmedisinere har fastslått at Epstein begikk selvmord.

Les også:

Epstein signerte testament to dager før han døde

Fengselsdirektør har fått sparken etter Epsteins dødsfall

Prins Andrew avviser overgrepsanklager

Epstein tok livet sitt, konkluderer rettsmedisinere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært