Færre europeere flytter til Storbritannia

Mens brexit nærmer seg, krymper EU-innvandringen til Storbritannia. Men fortsatt er det flere som vil inn i landet enn ut. Onsdag besøkte innenriksminister Priti Patel, samferdselsminister Grant Shapps og statsråd Michael Gove havnebyen Dover for å se hvordan det går med forberedelsene til EU-utmeldingen. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB scanpix
Mens brexit nærmer seg, krymper EU-innvandringen til Storbritannia. Men fortsatt er det flere som vil inn i landet enn ut. Onsdag besøkte innenriksminister Priti Patel, samferdselsminister Grant Shapps og statsråd Michael Gove havnebyen Dover for å se hvordan det går med forberedelsene til EU-utmeldingen. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Med bare et par måneder igjen til brexit, er det stadig færre EU-borgere som flytter til Storbritannia. EU-innvandringen er på det laveste siden 2013.

Helt siden britene for tre år siden stemte for å forlate unionen, har innvandringen fra de andre EU-landene vært dalende, og den tendensen fortsetter. I de tolv månedene fram til mars i år, kom 200.000 EU-borgere til Storbritannia for å bli, viser tall fra det britiske statistikkbyrået ONS.

Ikke siden 2013 har det vært så få europeere som flytter til øyriket. Samtidig er det fortsatt netto innvandring fra EU til Storbritannia. Det er altså færre som flytter fra Storbritannia – 141.000 EU-borgere – enn til landet.

Innvandringen fra resten av verden har stabilisert seg etter å ha steget sakte, men sikkert siden 2013. Også her er det flere som vil inn enn ut – 333.000 innvandrere mot 113.000 utvandrere.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært