YouTube har stengt kontoer som forsøkte å påvirke situasjonen i Hongkong

Youtube-kanaler som lastet opp videoer som forsøkte å påvirke den politiske situasjonen i Hongkong, er blitt deaktivert. YouTube mener kontoene var koordinerte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Youtube-kanaler som lastet opp videoer som forsøkte å påvirke den politiske situasjonen i Hongkong, er blitt deaktivert. YouTube mener kontoene var koordinerte. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Google-eide YouTube har deaktivert 210 kontoer som lastet opp videoer de mener var en del av en koordinert påvirkningsoperasjon mot demonstrasjonene i Hongkong.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Google sier i en uttalelse at kanalene ble stengt tidligere denne uken da de «oppdaget kanaler i et nettverk handlet på en koordinert måte da de lastet opp videoer relatert til de pågående demonstrasjonene i Hongkong».

– Våre funn er i samsvar med observasjonene Facebook og Twitter nylig har gjort som var relatert til Kina, skriver sikkerhetsdirektør Shane Huntley i Google i et blogginnlegg.

Tidligere denne uken uttalte Twitter og Facebook at de har oppdaget kontoer som er koblet til personer som er tilknyttet den kinesiske regjeringen. Twitter uttalte at de avdekket en kampanje som den kinesiske staten sto bak.

Google sier de fant bruk av VPN og andre metoder for å skjule opphavet til kontoene de nå har deaktivert. Noen av de 930 falske kontoene som Twitter fjernet denne uken, brukte også VPN.