Interpol har utstedt arrestordre på tidligere geriljaleder fra Colombia

Jesús Santrich kan bli arrestert i en av Interpols 194 medlemsland. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Jesús Santrich kan bli arrestert i en av Interpols 194 medlemsland. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En av Colombias mest kjente tidligere geriljaledere, Jesús Santrich, er siktet i USA for narkotikahandel. Interpol har utstedt internasjonal arrestordre på ham.

Den tidligere geriljalederen, som egentlig heter Seuxis Hernandez, ble arrestert i Colombia i april 2018, siktet for planlegging om å smugle 10 tonn kokain til USA.

En måned etter ble han løslatt igjen etter at en colombiansk domstol sa at det ikke var nok beviser i saken mot ham. Han ble imidlertid arrestert igjen etter ordre fra påtalemyndigheten.

I slutten av mai i år ble han løslatt igjen. Santrich ble i midten av juni tatt i ed som medlem av kongressen i Colombia og kommenterte at det var «et nytt skritt i kampen og forsvaret av fred for Colombia».

Senere samme måned ble han beordret arrestert igjen av en domstol, og Interpol har nå utstedt arrestordre på ham. Han er ikke blitt sett siden 30. juni, skriver nyhetsbyrået DPA.

Colombias president Iván Duque mener han har flyktet til Venezuela.

Santrich var med på å framforhandle fredsavtalen mellom FARC og Colombia. Santrich er en tidligere lederskikkelse i den nå oppløste geriljagruppen, som er videreført som et politisk parti.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært